fbpx

Eigenschappen, toepassingen en voordelen van plantaardige glycerine

Propiedades, usos y beneficios de la glicerina vegetal

Plantaardige glycerine is een van de meest gebruikte elementen in de farmaceutische, cosmetische en voedingsindustrie. Zelfs als je het niet weet, is het in veel producten aanwezig.

Het heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen, naast de voordelen, die het een zeer gewaardeerd element hebben gemaakt in verschillende industrieën die producten voor dagelijks en frequent gebruik vervaardigen.

Ga met ons mee om iets meer te ontdekken over de eigenschappen van dit ingrediënt, dat wordt gekenmerkt door zijn grote effectiviteit en brede referenties.

Wat is plantaardige glycerine?

¿Qué es la glicerina vegetal?

Plantaardige glycerine is een dikke vloeistof van kleurloze, reukloze en zoet smakende plantaardige oorsprong, verkregen uit planten zoals palm, kokosnoot, soja of lijnzaad.

Dit element is aanwezig in alle vetten en oliën in de vorm van een vetzuurester en wordt door zijn aanpassingsvermogen in vele schoonheidsproducten gebruikt.

Hoe wordt plantaardige glycerine verkregen?

¿Cómo se obtiene la glicerina vegetal?

Plantaardige glycerine wordt verkregen uit een extractieproces dat hydrolyse wordt genoemd, waarbij onverzadigde vetten worden gefixeerd door de werking van temperatuur, druk en water.

Tijdens dit proces worden de onverzadigde vetten die in de glycerine aanwezig zijn, gescheiden en wordt het geabsorbeerd door het water, waardoor geraffineerde glycerine wordt verkregen met minder onzuiverheden.

Wanneer de plantaardige glycerine gezuiverd is, krijgt het een vette textuur die ideaal is voor de bereiding van tandpasta, shampoo en lotions.

Kenmerken van plantaardige glycerine

Características de la glicerina vegetal

Zoals we hebben gezegd, is het een zeer veelzijdig product, dat wordt gebruikt in een groot aantal bedrijven die zich toeleggen op de productie van schoonheids-, persoonlijke verzorgings- en voedingsproducten.

Onder de belangrijkste kenmerken van plantaardige glycerine hebben we

  • Het is een dikke substantie, zonder smaak of kleur.
  • Het wordt geëxtraheerd uit 100% plantaardige vetten.
  • Het heeft een vette textuur.
  • Het is oplosbaar in zowel water als alcohol.
  • Het heeft een conditionerend en fixerend effect.

Eigenschappen van glycerine

Propiedades de la glicerina

Omdat het een element is dat uit de natuur komt, heeft glycerine eigenschappen die niet alleen in de farmaceutische sector, maar ook in de cosmetische sector opvallen

Glycerine heeft hydraterende, verzachtende en hypoallergene eigenschappen.

Bevochtigingseigenschappen

Enkele van de vochtinbrengende eigenschappen van glycerine, die zeer gewaardeerd worden in de cosmetica-industrie, zijn

  • Het trekt water aan en houdt het vast om vocht te besparen.
  • Houd het niveau van hydratatie in de huid op peil.
  • Om de hydraterende kracht van andere actieve ingrediënten te evalueren.

Verzachtende eigenschappen

De verzachtende eigenschappen van glycerine zijn gericht op de verzorging en bescherming van de huid.

  • Het hydrateert en verzacht de huid.
  • Vermindert de diepte van rimpels.
  • Het bevordert de absorptie van emulsies.

Hypoallergene eigenschappen:

De hypoallergene eigenschappen van glycerine onderscheiden zich in de farmaceutische industrie, omdat het door iedereen zonder risico op allergieën kan worden geconsumeerd.

  • Het is ideaal voor het uitwerken van geneesmiddelen en behandelingen voor huidaandoeningen.
  • Het wordt gebruikt om handzeepjes en gels te maken.
  • Het is een perfect ingrediënt voor de bestrijding van acne, omdat het kan worden gebruikt op de gevoelige huid.

Voordelen van het gebruik van plantaardige glycerine

Beneficios de usar glicerina vegetal

Glycerine heeft ontelbare voordelen, die terug te vinden zijn in de verschillende actiegebieden waar het wordt toegepast, waaronder we hebben

  • Het verhoogt de huidelasticiteit en helpt de huid te verzachten.
  • Het bestrijdt expressielijnen en rimpels.
  • Het kalmeert irritatie, ontstekingen en muggenbeten.
  • Het wordt gebruikt om wonden, eczemen en dermatitis te genezen, wat het herstelproces van de huid ten goede komt.
  • Het heeft een beschermende werking op de huid en kan op verschillende soorten huid worden gebruikt.
  • Het helpt het vochtgehalte van de huid op peil te houden om de droge huid te voeden.

Gebruik van plantaardige glycerine

Usos de la glicerina vegetal

Er zijn vele toepassingen en toepassingen van plantaardige glycerine. Dit natuurproduct heeft eigenschappen die het nut ervan bepalen en de kenmerken van plantaardige glycerine benadrukken.

Gebruik van plantaardige glycerine in de voedingsindustrie

  • Het wordt gebruikt als een vochtinbrengende en verzoetende kegel.
  • Het is aanwezig in de uitwerking van dranken, producten voor diabetici, kauwgom en bakkerij.
  • In bereide voedingsmiddelen wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator en conserveermiddel.

Gebruik van plantaardige glycerine in de cosmetische industrie

  • Het wordt gebruikt in de voorbereiding van lotions, vochtinbrengende crèmes en zepen die helpen de huid te hydrateren en zacht te houden.
  • Het wordt gebruikt voor gevoelige huidverzorging en acnepreventie.
  • Het wordt gebruikt om vochtinbrengende maskers te maken.
  • Het is effectief voor de verzorging van droog en broos haar.
  • Het kalmeert de irritatie van de hoofdhuid.
  • Het wordt gebruikt om handreinigende gels te maken.

Gebruik van plantaardige glycerine in de farmaceutische industrie

  • Het wordt gebruikt als actief ingrediënt in sommige geneesmiddelen zoals siropen, laxeermiddelen, zetpillen, oogheelkundige middelen en voor de mondhygiëne.
  • Het werkt als smeermiddel en bindmiddel in diverse producten.
  • Het wordt gebruikt bij de bereiding van tandpasta, deodorants en make-up.
  • Het kan worden gebruikt als een natuurlijke vervanger van alcohol.
  • Door zijn samenstelling is het ideaal voor de productie van natuurlijke remedies.
  • Het wordt gebruikt met elektronische sigaretten en vaper.
  • Het wordt gebruikt voor de uitwerking van de lippenbalsem, die het proces van regeneratie van de huid van de lippen helpt.

Aanbevelingen en verzorging bij gebruik van plantaardige glycerine

Recomendaciones y cuidados al usar glicerina vegetal

Voor een goede conservering van plantaardige glycerine is het noodzakelijk om deze op een droge, koele plaats te bewaren, uit de buurt van licht en verbrandingsbronnen, aangezien het een brandbaar element is.

De overmatige consumptie van plantaardige glycerine kan bijwerkingen veroorzaken zoals constipatie en diarree.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden bij het innemen van overtollige plantaardige glycerine zijn: duizeligheid, misselijkheid, braken, hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden en maagklachten, bij sommige mensen zijn er gevallen van overmatige dorst geweest.

In deze situatie is het nodig om een kleine hoeveelheid plantaardige glycerine op de huid aan te brengen om te bevestigen dat geen van deze reacties zich voordoen.

Vraag voor de zekerheid aan uw arts of u natuurlijke glycerine – wat het ook is – kunt gebruiken en wat de aanbevolen hoeveelheid is voor uw aandoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *